Milena Ulić

Prava ljubav nikada ne promaši…

I ne promaši, doista, ali to ne znači da imamo samo jednu pravu ljubav u životu, ako smo iskreni prema sebi i ako smo doista voljeli, znamo da su sve ljubavi u našim životima bile prave, da su sve bile različite,ali su nažalost imale su rok trajanja, bile su prave za trenutak, godinu, pet godina ali ne i za cijeli život.

A sve su nam one bile poterbne, sve su one obogačivale naš život, sve su nas činile sretnima, zar je to malo? Sve su došle i otišle kako bi smo jednog dana bili u stanju prepoznati onu koja će trajati, koja je za cijeli život, jer sva nas čeka takva jedna ljubav, malo pravija od svih ostalih, malo luđa od svih ostalih, ona za cijeli život, malo posebnija.
Gledala sam najveće ljubavi kako završavaju kod sudca za razvod braka, i ne, ne mislim da su bile krive, bile su prave, ali su se potrošile. Umorne od kompromisa, uništene očekivanjima.
Jer se žvot svakodnevno mijenja,s njim se mjenjamo i mi, neke ljubavi prerastemo, neke prerastu nas, s nekima jednostavno izgubimo sve ono što nas je vezivalo i što je činilo ljubav.
Često ih ubijemo sami, vjerujući da partnere trebamo mijenjati i prilagođavati sebi, i da se mi moramo prilagoditi i promijeniti prema očekivanjima naših partnera,
A čovijek je samo svoj, to je jedina istina, u svim odnosima mora ostati svoj, svatko od nas ima svoj put, svoju zadaču i svoje snove, ako nađemo nekog s kim nam se sve to podudara, super, ali ne očekujmo da ćemo takvog nekog naći, očekujmo nekog koga ćemo mi i tko će nas razumijeti, podržavati i voljeti bez obzira na sve razlike, jer svi smo različiti. Raditi svoje klonove od partnera, sputavati, zahtjevati, je sve, ali ljubav nije. Mislim da je upravo ovo kljuć koji razlikuje tu malo praviju ljubav od svih ostalih pravih, biti potpuno svoj, pustiti partnera da bude potpuno svoj, i uživati u ljubavi.
Jer one koje volimo, u svim odnosima, a posebno u ljubavi, bez da pred njih stavljamo ikakva očekivanja, volimo sa svim njihovim manama,upravo onakve kakvi oni jesu, posebni…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *